070-927 1830 ac@lensbo.se

Dagens startade på ett hotell i Stockholm där Epi, Microsoft och InRiver bjöd på frukost och presenterade övergripande sina plattformar och applikationer för publiken som ur målgruppshänseende beskrevs som e-handeln.
Att de flesta plattformar idag ligger i molnet, eller är på väg till molnet är helt sant. Varför ska vi sköta om licenser och hårdvara när andra är mycket bättre på det?
Det blir skalbart och det är enkelt att både minska och öka kapacitet efter säsong och behov.

Som gammal Microsoft partner så hänger jag med på denna utveckling. För några år sedan fick jag stånga mig blodig för att förmå en mindre organisation att våga släppa taget om egna servrar och kylrum till att förstå att IT på företag idag kräver affärsförståelse och att IT folket ska förstå verksamhetens processer och blanda sig in i applikationerna också.
Idag är det få som funderar på något annat än molnbaserade lösningar.

Och jättarna finns i vår vardag; Google, Facebook, Azur, Amazon och Alibaba.