070-927 1830 ac@lensbo.se

Sålt i april

På en bilfri skärgårdsö med ett knippe hus högt upp på Ramsö södra sida

Ramsö Heights

Högt upp på södra sidan på Ramsö finns en liten pärla som badar i sol hela dagarna, nåja det regnar här också.
På 20-talet byggdes det ursprungliga lilla huset som idag har en glasveranda med nyrenoverade fönster. Här sitter du gärna när det är en regnig dag.

Tidsplanen är att vårrusta vid påsk och därefter starta försäljning. 

Husets historia

Ursprungligt hus från 1920-talet och det något större huset flögs hit i moduler med helikopter år 2000. Nuvarande ägare har haft huset sedan 1994 och det är inte ofta husen på berget säljs. Här har vi under åren renoverat och byggt till och med åren har barnbarn tillkommit och därmed också det 7:e lilla huset som är en lekstuga.

Här finns tre hus där det går att få in familj och vänner. Två hus har kök, ett hus är en gäststuga halvvägs ner mot bryggan.
Vid bryggan finns det plats för två båtar och djupet tillåter en segelbåt. Trätrappor leder ner till bryggan och du passerar den allmänna grusvägen på väg dit.
Detta är ett sommarparadis och den lyx som finns är rinnande varm och kallt sjövatten och förbränningstoa. Lyxen här är utsikten och de soldränkta dagarna. Dricksvatten pumpas i hink två meter utanför grinden. Den som vill ha mer bekvämlighet kan enkelt kosta på en vatten och avloppsanläggning.

Fastigheten kommer att säljas av mäklare och kommer förmodligen inte ut på hemnet. Är du eller någon du känner intresserad av att få veta när det närmar sig försäljning våren 2021 så anmäler du dig via länken.

Här kommer ett axplock bilder från sommaren 2020. 

Ramsö

På Ramsö finns drygt 200 fastigheter, de flesta är sommarbostäder men ett 20-tal familjer är bofasta.
Vaxholmsbåten trafikerar Ramsö-Vaxholm-Strömkajen flera gånger varje dag året om.
Ramsö har ingen biltrafik, här går, cyklar eller använder sig folk av mopeder och fyrhjulingar. Det finns en badplats med sandstrand för de mindre barnen, ett badberg för de som kan hålla balansen lite bättre. Och så badas det så klart vid bryggorna. Sommartid förkommer en del vattenlek med wakeboard och ringar efter motorbåt.
Varje sommar anordnas en stor bouleturnering över två dagar då midsommarängen och de grusade vägarna förvandlas till en stor turnering med korvgrillning och samvaro.
Midsommar inkluderar dans, lotter, fiskdamm vid midsommarängen och på kvällen går vi till dansbanan med kulörta lyktor och levande musik. Här finns både chokladhjul och klassisk pilkastning.